Saturday, December 25, 2010

     LIFE IS TOO SHORT,DEAR!!


sesaja nak entry sal nihh..aku tetiba gigih na tulis blog arinie..hidup ta selalunya ceria,mungkin kita akan di bawah.mungkin kita akan di atas..waah,hebat plak aku berpantun puisi gituu..kau kau semua jangan na jeles jeles..kalu nak gak jeles jeles,angkat laptop baling baling atas lantai.!!da beran??!haah,ta nak laa na kecoh kecoh sangat kan..aku letih aku penat,aku tetap na tulis blog..mak ayam ta yah nak kecoh kecoh kt aku..sini blog aku,bila masa aku na tulis ta da hal lahh..hahaha..*separa ganas kann??

balek balek dari hospital,mak kak aku mula bising..hospital??na amek kak ipar aku yang baru ja kena bedah..saket??ta payah tanya laa.aku memang pakar bedah kat situu..die sakit sis@ketumbuhan dalam perut.ngeri kan dengar.?!ahh,realiti tetap realiti.kena hadapi..aku dengar dengar kena bedah.mula lah darah darah mengalir dengan pantas..slurrppppp..mcm maggi lak kan.tapi,semuanya selamat.sis tuu berat 8 kg.mcm da bawa bayi comel dalam perut tuuh..rawrr..jadi:jagalah diri anda.nyawa anda dan pasangan anda.hahaha..

mak : cepat la,nak p kenduri..
aku : ya1kejap laa..
aku : da sanding ta??
abah : da laa..

mula lah aku na angan angan minah jenab belakang umah tuu..hahaha..nak jugak sanding sweet sweet* macam tu abah.boleh?!

abah : boleh2..atas lori pusing satu kg satu taman satu penang!!..hahaha.

terdiam laa aku kan..so lawak lawak laah kan..ta nak ahh lori cika cikai..na lori dareee..hahhaa
                                                        ouchh..baby!!
                                                    bilik ni yaa mak cek..masok cuci duit..
                                                      that's flower..dear!!
                                    sesaja ja snap*cantek kan y kiri..hahaha
nota kerat:
....semua diam!jangan na kritik kritik nih:)
....aku nak sanding dalam mimpi boleh??hahaha
....arini merry christmas!!

Friday, December 24, 2010

it's beginning baby!!that;s how u feel the life:)

entah??tetiba ja aku feel na cakap sal niih..2010..it's hurt..ak sayang mak abah kak abang abang aku..aku tau ak da tanggungjawab..although some people thinks that i'm just bebudak hingusan..tapi,aku maseh galas tanggungjawab sbgai adik yang akan jaga family aku..aku ta nak mak abah kak abang abang aku susah hidup..aku cuma na yang terbaek untuk smua..aku akan cuba family family aku..

abang pait hear,what i'm try to say:
saya sayang abang..abang lah orang yang adik ta kn lupa..jasa jasa yang abang taburkan..thanks sebab jalankan tanggungjawab sebagai abang yg baik,helpful and so on..adik akan jaga abang sebaik mungkin..ingat!!ta da sapa mampu tindas,tipu,jahatkan abang..adik sentiasa letakkan abang sebagai yg terbaik dalam hati adik.adik akan cuba jaga abang,tolong abang masa abang susah atau senang.one more,thanks untuk kali kedua sebab abang lah tempat adik na kongsikan masalah yang amat perit dalam hidup adik.masa tuu baru adik tau yang abang penting untuk adik minta pertolongan..ta da kata selain:I LOVE U TO DAMN MUCH.

kak lia,attention to what i want to tell:

saya sayang kakak.dai kecik,kak lia lah yang jaga makan minum masa saket msa susah msa adik touching..cukuplah pengorbanan yang kak lia taburkan selama beratos ratos tahun lamanya..i will keep it in
my heart and never let it varnish.*mrapu pa ntah aku nip.adik nak kak lia tau,yang adik akan pastikan:
1..kak lia idop gembira,tenang,nyaman
2..adik akan jaga kak lia semampu adik
3..adik akan sayang sesayangnya..
4..adik akan pastikan si kacak pilihan kak lia
semuanya hanyalah untuk kak lia.bialah aku susah asalkan kak abang aku senang senang..aku ta nak sesapa aniaya kak aku,rosakkn hati kak aku,hancurkan jiwa kak aku.that's why,i,m try to give all da best just for you..that's all just to keep you always safe:)i love u baby all my heart!! 

pahmi:although it's tough to say it,but:

i had to say it..aku selalu gado gado dgan die..yela,,die terlalu keanak anakan.mngalahkan akunya haa!!tapi,kadang kadang kau tetap berguna.kau jaga aku like there nobody really can hurt me even seinchii..hahaha..aku tau kau sayang aku kaann..btol ta?*kau ngaku ja laah..aku ta nak hipokrit segala macam.cuma aku terpaksa keluarkan isi ati aku nip:aku sayang kau jugak..walaupun kau suka cari pasal.tapi aku tetap care paal kau.dulu kau xcident,mak abah.ignore ja mcm innocent.tapi!aku.:tengah tengah malam aku cuba tolong kau.tido aku mula ta lelap.semua sebab kau jaa.kau patot hargai aku..hahaha*jahat kan..weet weet:)

mak abah:

kau lah sinar harapan anakanda tatkala masalah bagai na ribot petir,ombak menghempap pasir pasir di lautan..mak abah tetap di hati,di jiwa anakanda nihh..ta kan penah seketika anakanda lupakan mak abah.akan anakanda jaga kasih sayang rindu dan segala galanya untuk mak abah.anakanda akan berkhidmat untuk mak abah tak kira susah senang.walau dilanda badai sekalipun.i love both of u.
                                          gamba sejuk sejuk muda hingusan lagi
                                                          semua cengeng
                                                             weehh..kami siblings.
                                             orange laa kan aku:)
nota kerat :
....jiwa aku.hati aku.cinta aku.semua untuk mak abah kak abang abang aku..
....sayang aku ta mampu terubah dan diubah..
....kasik ciom semuaa..muaaaahhhhhh:)
....kak lia,adik akan carikan terbaik untuk kau..
....semua di hati orange.
....sapa y cakap aku kecoh,@meluat..blah blah..ak ta kesah!!

 


Monday, December 20, 2010

                                                   CARI MENANTU!!

ya!pagi pagi lagi da bgun tido..bukan pa!da ada date dgn bakal mak mentua.:)wooo!tapi,bakal mak mentua kak ak..eh eh..blum tahu lagi..saja saja na sedapkan nama jaa..baju??sah sah la baju kurung kann..loohh..kna la baik baik sikit..kalu boleh ak na ja pakai jeans..tapi sopankan baik baik..hahaha..gegila la macam nipp.:)

atas keta ..mula lah kak aku cakap.ya!:

kak aku : auww!!takutt nihh..da jodoh ka kalu takut takut macam nihh??


aku : ahha..maybe la sis,,i pn takut gak nokk..huuuuhuu!!


then,mak cek tuu da sebok sebok call call cakap da tnggu dpan pintu masok..haa!!sabar lah mak cek..kita kita nak ready skit nipp..jampi jampi..kasik power kann nokk..:)bila da jumpa mak cek tuuh..ahh..kak aku pun mula lah beraksi..:


mak cek : jauh ka tempat nip dari rumah??


kak aku : tak laa..dekat jaa mak cek..


kita kita pun salam lah mak cek tuu,sambil jalan jalan pegi Pak Li Kopitiam..yaa!kedai yang dinantikan oleh aku..okeii..sesampainya.mulalah kaki kami macam da ta sentuh bumi..aishh..macam hantu kak limah lak boleh lompat lompat.hahaha..ermm..da tiba kt meja tuu..duduk la kitorang depan jejaka y tua-separa tua-paling muda..yaahh..:)sipu sipu la kak aku kann..emr..mula lah sembang sembang kosong kann..:


si abang separa tua : order la makan minum adek:)


aku n kakak aku : ya!ta pa2..kita da makan daa..


mak cek : ouh..ta pa laa..order gak ahh..


si abang separa tua : akak,kasik roti bakar 3 set..
aku : hot chocolate
kakak aku : teh o panas
mak cek : hot hocolate gak..


sambil minum minum..kita borak borak leka..waah..tetiba ja pandai borak borak ngan dorang..erm..then,masa kak aku lak borak borak ngan si dia..kita kita diam la ya mak cek pak cek si abang handsome..hahaha..


paleng masyuk bila balek?? dapat duwet..RM50!!waahh..masyuk laa..mula mula ta nak ambil kann..tapi,aku da addicted ngan si abang nsome tuuh..aishh..ta tahan nip..ambil lah jugak..trimas ya!datok..datin..


nota kerat :
....Pak Li kopitiam best best laa..
....malu malu lah kan kitorang..
....ta sempat na posing 360 laa..
....borak borak yg laen ta da..
 

Saturday, December 11, 2010

                                                             ROJAK!ROJAK!
                                                   mula lah muka garang garang....
ni lah cerita pasal semangat ak na pusing pusing PENANG!waah..nice gituuh..pagi pagi lagi,ak bangun awal awal just untuk na siapkan diri ala-ala cik yuna tuuh..so,,terpaksa laa ak kena bersiap awal..hee~

erm..bila da kuar..kitorang terajang la plak ke kedai makan untuk tapaukan lauk lauk pauk yang aneka aneka jenis dan rasanya..*ala ala chef la plak kn ak nihh*.sesudah beli belah lauk lauk pauk kitorang trpaksa la plak terajang ke rumah kaka ipar aku..nak bungkus bungkus pakaian kasik bawa lari ke rumah ak yang umpama mahligai bahtera la katakan....punyalah masyuk stay at my home..dibawanya sebeg lah pakaian die..

makanan y telah dilicinkan oleh semua semua nya


then,,kitorang celapak lah pergi PENANG!...sesampainya sempat la plak kitorang makan makan lauk lauk pauk y da dibeli..bila da cuci clear da lauk lauk pauk tuu mula la masing masing active..terus kitorang decide untuk pergi lepak lepak kat dpan pulau jerejak..melantak lagi lah kn keja kitorang....

yang paling masyuknya bila malam malam boleh makan pasembor menari..waah!!first time la wehh..walawehh..:)!!sambil potong potong kasik menari skit..terliurnya haa...

ni lah jadiknya bila ak da xcited sgt smpai terbabak mcm nii:)


                                                       mula lah na bergambar segala macam
                                                   ni dah tahap teruk dah busan atas keta:(
                                                            ala ala model payung lak!
                                             renungan tajam la wehhh!!

                                               blueksss!
nota kerat!!
..gamba tepi pantai ta sempat na postkan..
..memang masyuk lahh ronda ronda kt PENANG!
..sporting habiss lah member member abg ak..
..nnti bt lagi lah yee